Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe gtx 1070/1080

kareta3334

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zobaczyłem nowe karty graficzne od nvidii - gtx 1070 i 1080 . Zastanawiam się czy opłaca się kupić 1070 bo okazuje się że w cenie ma być zbliżona do 970 (200-300 zł droższa) i myślałem o dołożeniu tych pieniędzy do nowego pascala . Nie chce żeby za chwilę okazało się , że zostanę z tyłu z przestarzałym piszczącym gtxem 970 . Przeczytałem już sporo artykułów w internecie o tych kartach i teraz chciałbym dowiedzieć się jakie jest wasze zdanie na ten temat ...

Opublikowano

Oczywiście, że się opłaca. Premiera w sklepach ma być około 10 czerwca. Wydajność 1070 porównywalna do titan x. Sama Nvidia już nie produkuje układów 970 980 i 980 ti :) 

Opublikowano

@Up czy wydajnosc bedzie zblizona do titan x to sie okaze po premierze ale gwarantuje ze jest wydajnosciowo na poziomie 980Ti. Warto czekac moim zdaniem na premiere nowych GPU bez dwoch zdan. Jak rowniez warto te 300 pln doplacic nawet do referenta. Aczkolwiek warto poczekac na customowe chlodzenia bo przez jakis czas beda tylko i wylacznie referenty.

Opublikowano

To znaczy ja juz widziałem gdzieś w odmętach internetu gtx 1080 od zotac i galax ale poczekamy - zobaczymy .

A wlasnie a te nowe karty graficzne będą miały inne złącza od dotychczasowych ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...